Šunka s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 92.4 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zakapeme jej trochou šťávy z kompotu, přidáme 20 g másla a rozvaříme. V karamelu po obou stranách podusíme okapané poloviny broskví a vyjmeme.
-
2
Do karamelu přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
-
3
Šunku krátce po obou stranách opečeme na másle a upravíme na talířky. Pokryjeme broskvemi a přelijeme připravenou šťávou.
-
4
Ihned podáváme.