Šunka s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 80 g Cukr krupice
  • 400 ml Kompot broskvový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 92.4 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zakapeme jej trochou šťávy z kompotu, přidáme 20 g másla a rozvaříme. V karamelu po obou stranách podusíme okapané poloviny broskví a vyjmeme.

  • 2

    Do karamelu přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.

  • 3

    Šunku krátce po obou stranách opečeme na másle a upravíme na talířky. Pokryjeme broskvemi a přelijeme připravenou šťávou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu