Kuřecí maso na kedlubnách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 ks Kedlubna
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Sýr Almette
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 1156.3 mg
  • Vláknina 16754.8 mg
  • Vitamín A 16754.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny, brambory a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  • 4

    V půl litru vody rozpustíme zeleninový bujon.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a opražíme masové nudličky z obou stran.Maso vyndáme a přikryjeme, aby nevychladlo.

  • 6

    Do pánve přidáme olej a osmahneme zeleninu, kterou zalijeme bujonem. Dusíme doměkka, pak přidáme sýr a mícháme do rozpuštění.

  • 7

    Nakonec přidáme k zelenině maso, prohřejeme, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu