Zapečená čočka s tofu
Suroviny
- 700 g Brambory
- 50 g Ořechy pekanové
- 230 g Čočka červená
- 130 g Brokolice
- 180 g Sýr Tofu - uzený
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 20 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 1462.1 mg
- Vláknina 29381.2 mg
- Vitamín A 29381.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K uvařeným bramborám přilijeme mléko, přidáme máslo a rozšťoucháme. Přimícháme pokrájený tymián a posekané pekanové ořechy. Čočku uvaříme ve slané vodě 30 minut a scedíme. Pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na kousky, brokolici na růžičky a česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla, přisypeme pórek, celer, česnek a brokolici. Restujeme 5 minut a přimícháme rozdrobené tofu. Z cedníku překlopíme na pánev čočku, vmícháme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a 1 minutu mícháme.
-
3
Směs z pánve vložíme do pekáčku, rozetřeme na ni ochucené brambory a dáme zapéct. Pečeme při vysoké teplotě 35 minut.
-
4
Podáváme teplé jako samostatný chod.