Páj s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Listové těsto
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 58.9 mg
  • Draslík 742.9 mg
  • Vláknina 10786.2 mg
  • Vitamín A 10786.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.

  • 3

    Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.

  • 4

    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu