Páj s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Brambory
- 200 g Kuřecí prsa
- 150 g Žampiony čerstvé
- 250 g Listové těsto
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 22 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 58.9 mg
- Draslík 742.9 mg
- Vláknina 10786.2 mg
- Vitamín A 10786.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
-
3
Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.
-
4
Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.