Páj s masem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 700 g Brambory
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 1249 mg
  • Vláknina 14625.2 mg
  • Vitamín A 14625.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.

  • 3

    Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.

  • 4

    Podáváme jako samostatný chod.

Komentáře k receptu