Páj s masem a mrkví
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
- 700 g Brambory
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 187 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 82.2 mg
- Draslík 1249 mg
- Vláknina 14625.2 mg
- Vitamín A 14625.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.
-
3
Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.
-
4
Podáváme jako samostatný chod.