Zapečené plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 881.8 mg
  • Vláknina 5617.3 mg
  • Vitamín A 5617.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme velké, pevné žampiony, odřízneme nohu a špičatou kávovou lžičkou vydlabeme vnitřky, hlavy seřízneme tak, aby dobře stály.

  • 2

    Nohy a ostatní odřezané části žampiónů nasekáme na malé kousky, které dáme do misky.

  • 3

    K nim přidáme nadrobno rozsekanou petrželku, červenou papriku, smetanu, nastrouhaný Eidam, sůl a pepř, vše dobře promícháme, vzniklou směsí naplníme žampiony.

  • 4

    Pečeme přibližně 10 minut na plechu v troubě (při střední teplotě).

  • 5

    Ještě teplé servírujeme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu