Třešňovo - tvarohová šarlotka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Tvaroh jemný
  • 125 g Cukr krupice
  • 750 g Třešně
  • 36 ks Piškoty cukrářské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 9151 kcal
  • Sacharidy 1569 g
  • Tuky 279 g
  • Sodík 9609 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 1567 g
  • Cholesterol 984 mg
  • Draslík 1886.9 mg
  • Vláknina 50750 mg
  • Vitamín A 50750 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2099.4 mg
  • Vitamín E 14.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.

  • 2

    Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.

  • 3

    Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.

  • 4

    Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.

Komentáře k receptu