Guláš Petra Voka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 325 g Hovězí maso přední
  • 325 g Vepřová plec
  • 600 g Lečo sterilované
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 100 ml Víno červené
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1483 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 54.6 mg
  • Draslík 499.9 mg
  • Vláknina 3569 mg
  • Vitamín A 3569 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.

  • 3

    K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.

  • 5

    Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.

  • 6

    Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.

Komentáře k receptu