Guláš Petra Voka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1483 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 499.9 mg
- Vláknina 3569 mg
- Vitamín A 3569 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.
-
3
K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.
-
5
Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.
-
6
Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.