Turecký čaj

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 800 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Čaj černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 0 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na přípravu potřebujeme dvoudílnou varnou konvici. Dolní nádobu naplníme vodou a dáme vařit. Do vrchní konvice dáme 2 lžičky čaje, 2 lžičky vody a postavíme na spodní varnou konvici.

  • 2

    Ve chvíli, kdy se voda vaří, zalijeme jí čajovou směs ve vrchní konvici a obě nádoby opět postavíme na sebe. Necháme 10 minut odstát.

  • 3

    Při servírování naplníme půl šálku čajovou trestí z horní nádoby, zbytek dolijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu