Brambory se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 5 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 10.5 mg
- Draslík 559.6 mg
- Vláknina 10321 mg
- Vitamín A 10321 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a pórek na kroužky. Vsypeme do vroucího mléka a vaříme 20 minut.
-
2
Brambory očistíme, pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Scezené brambory přidáme k zelí a pórku, promícháme a dobře rozšťoucháme. Okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Můžeme omastit rozpuštěným máslem s osmahlou cibulkou.
-
3
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.