Brambory se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 559.6 mg
  • Vláknina 10321 mg
  • Vitamín A 10321 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a pórek na kroužky. Vsypeme do vroucího mléka a vaříme 20 minut.

  • 2

    Brambory očistíme, pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Scezené brambory přidáme k zelí a pórku, promícháme a dobře rozšťoucháme. Okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Můžeme omastit rozpuštěným máslem s osmahlou cibulkou.

  • 3

    Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu