Omáčka s vínem a žampiony

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Víno červené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 200.1 mg
  • Vláknina 352.8 mg
  • Vitamín A 352.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut.

  • 2

    Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme červené víno a smetanu. Vše jen prohřejeme.

  • 3

    Omáčku podáváme k tmavým pečeným masům a ke zvěřině.

Komentáře k receptu