Omáčka s vínem a žampiony
Suroviny
- 50 g Žampiony čerstvé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Víno červené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 4 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 200.1 mg
- Vláknina 352.8 mg
- Vitamín A 352.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut.
-
2
Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme červené víno a smetanu. Vše jen prohřejeme.
-
3
Omáčku podáváme k tmavým pečeným masům a ke zvěřině.