Rumunský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Lilek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1240 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 54.1 mg
  • Draslík 430.8 mg
  • Vláknina 3846 mg
  • Vitamín A 3846 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.

  • 2

    2/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.

  • 3

    Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.

  • 4

    Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu.

  • 5

    Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme.

Komentáře k receptu