Rumunský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1240 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 54.1 mg
- Draslík 430.8 mg
- Vláknina 3846 mg
- Vitamín A 3846 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
-
2
2/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
-
3
Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
-
4
Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu.
-
5
Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme.