Dušené mušle se šafránem a bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Mušle slávky
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Ciabatta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1601 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 1367.9 mg
  • Vláknina 5462.7 mg
  • Vitamín A 5462.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle propláchneme pod studenou vodou; ty, co se nezavřou po poklepání nebo jsou rozbité, vyhodíme.

  • 2

    Ve velkém rozpáleném hrnci zlehka osmažíme cibulku, přidáme mušle, víno a promícháme, vaříme pod pokličkou 4 minuty.

  • 3

    Přidáme šlehačku, nasekanou petrželku a šafrán, osolíme, opepříme a povaříme ještě 2 minuty nezakryté.

  • 4

    Podáváme s ciabattou.

Komentáře k receptu