Dušené mušle se šafránem a bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1601 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 1367.9 mg
- Vláknina 5462.7 mg
- Vitamín A 5462.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle propláchneme pod studenou vodou; ty, co se nezavřou po poklepání nebo jsou rozbité, vyhodíme.
-
2
Ve velkém rozpáleném hrnci zlehka osmažíme cibulku, přidáme mušle, víno a promícháme, vaříme pod pokličkou 4 minuty.
-
3
Přidáme šlehačku, nasekanou petrželku a šafrán, osolíme, opepříme a povaříme ještě 2 minuty nezakryté.
-
4
Podáváme s ciabattou.