Bulgur se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 8 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 626.3 mg
- Vláknina 34275 mg
- Vitamín A 34275 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat.
-
2
Do jiného hrnce nasypeme hrášek, kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Jemně nakrájenou cibuli a česnek na oleji zpěníme. Přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Bulgur ze sítka překlopíme na pánev, podlijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme 5 minut. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.