Karamelový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 12 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 385.4 mg
- Draslík 89.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme hnědý karamel tak, že v kastrůlku smícháme 200g cukru a 100ml vody a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Nalijeme do formy s vysokými okraji.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Vanilkové lusky podélně rozpůlíme, vyškrábneme semínka a zahřejeme s mlékem. Mléko nám nesmí začít vařit.
-
4
V míse utřeme zbylý cukr s vejci a dalšími žloutky. Na tuto směs nalijeme teplé mléko a vše pak zcedíme přes jemné síto. Nalijeme do formy a pečeme 30minut.