Masové kuličky
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 50 ml Voda pitná
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 36 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 65.4 mg
- Draslík 85.4 mg
- Vláknina 975.8 mg
- Vitamín A 975.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse dobře promícháme všechny přísady - mleté maso, vývar, drobně pokrájenou cibuli, vejce, utřený česnek, rajčatový protlak rozmíchaný v 50 ml vody, drobně pokrájenou zelenou petrželku, lžíci čerstvých nebo sušených bylinek (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn aj.), špetku pepře a strouhaný sýr.
-
2
Větší pekáč vymažeme olejem. Z masové směsi tvoříme kuličky o průměru cca 2 cm a klademe na plech. Pečeme v troubě za občasného otáčení asi 20 minut.
-
3
Dozlatova opečené kuličky podáváme s kečupem nebo chilli omáčkou.