Vařené kefte s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 531.6 mg
- Vláknina 3034.8 mg
- Vitamín A 3034.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.
-
2
Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.
-
3
Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.
-
4
Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.