Grundle v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 346.2 mg
- Vláknina 7348 mg
- Vitamín A 7348 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině rozpáleného oleje osmažíme cibulku. Zalijeme 600ml vody, necháme 10 minut vařit a pak scedíme.
-
2
Na zbytku oleje orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, brambory a rajčata. Zeleninu podlijeme cibulovým vývarem a vaříme do změknutí.
-
3
K uvařené zelenině přidáme utřený česnek a rybky pokrájené na menší kousky.
-
4
Vaříme ještě 15 minut, poté přelijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát.
-
5
Servírujeme s plátky citrónu a sekanou petrželkou.