Sázená vejce na skopové klobáse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 68 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 675.5 mg
- Draslík 791.9 mg
- Vláknina 252 mg
- Vitamín A 252 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájenou klobásu osmažíme na rozpáleném tuku. Přilijeme dvě lžíce vody a necháme vařit do vypaření veškeré vody.
-
2
Na osmaženou klobásu rozklepneme vejce a smažíme bez míchání na mírném plameni, osolíme.
-
3
Žloutky vajec necháme v polotuhém stavu.
-
4
Servírujeme posypané nasekanou petrželkou.