Sázená vejce na skopové klobáse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Tuk rostlinný
  • 400 g Klobása skopová
  • 6 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 675.5 mg
  • Draslík 791.9 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájenou klobásu osmažíme na rozpáleném tuku. Přilijeme dvě lžíce vody a necháme vařit do vypaření veškeré vody.

  • 2

    Na osmaženou klobásu rozklepneme vejce a smažíme bez míchání na mírném plameni, osolíme.

  • 3

    Žloutky vajec necháme v polotuhém stavu.

  • 4

    Servírujeme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu