Omeleta s lososem
Suroviny
- 250 g Losos - filety
- 180 g Chřest bílý
- 90 g Karotka baby
- 120 g Hrášek mražený
- 18 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 250 ml Zakysaná smetana
- 3 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Petržel - nať
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Salát ledový
- 4 ks Citrony
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Roketa
- 1 ks Salát listový Dubáček
- 1.5 ks Cibule
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 59 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 386.5 mg
- Draslík 1216.3 mg
- Vláknina 37685 mg
- Vitamín A 37685 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě vaříme 2 minuty chřest, vyjmeme, prudce ochladíme pod tekoucí vodou a ve stejné vodě povaříme 4 minuty mrkvičky, které poté také vyjmeme a prudce ochladíme.
-
2
Do velkého hrnce vložíme maso z lososa, snítku tymiánu, petrželku, cibuli, mrkev, celer a celý pepř. Zalijeme studenou vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, necháme 5 minut odpočinout, vyjmeme rybu a rozebereme ji na kousky. Tekutinu vylijeme.
-
3
Cibuli opékáme 8-10 minut na pánvi s rozpuštěnou polovinou másla. Přidáme česnek, zbývající snítky tymiánu a 1 minutu opékáme. Přidáme mrkvičky, hrášek, chřest a dobře prohřejeme. Zeleninu smícháme s vejci, lososem, koprem, solí, pepřem a vlijeme na pánev, ve které jsme rozpustili druhou polovinu másla. Přiklopené pokličkou zahříváme na mírném ohni 10 minut.
-
4
Omeletu pak přeneseme pod rozehřátý gril a 5 minut grilujeme dozlatova. Můžeme servírovat horkou nebo studenou, nakrájenou na dílky, ozdobenou klínky citronu, zakysanou smetanou a obloženou salátem. Jako přílohu podáváme křupavý bílý chléb.