Zelí s fazolemi a vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1211 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 49 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 138.9 mg
- Draslík 2491.8 mg
- Vláknina 47806.5 mg
- Vitamín A 47806.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
-
2
Omyté, nakrájené maso spolu s kysaným zelím zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme spařené jáhly a vaříme doměkka.
-
3
Z hladké mouky, sádla a najemno nakrájené cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, rozmícháme a povaříme. Přilijeme ji k masu a zelí a nakonec přimícháme uvařené fazole.
-
4
Pokrm podle chuti přisolíme a ještě 10 minut povaříme.