Salát s vajíčkem a mortadelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 267.8 mg
- Draslík 574.8 mg
- Vláknina 5394.8 mg
- Vitamín A 5394.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vařte 8 minut, poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
-
2
Piniové oříšky restujte na středním plameni 2 minuty dozlatova, nechte zchladnout.
-
3
Do velké mísy dejte listy salátu, přisypte piniové oříšky, nakrájený salám, papriku nakrájenou na proužky zbavenou semen, pepř a sůl. Zakápněte balzamikovým octem a olejem, zlehka promíchejte a dejte na 4 talíře.
-
4
Ozdobte vejci a rajčaty nakrájenými na čtvrtiny.