Rybí polévka
Suroviny
- 130 g Cibule
- 40 g Celer - nať
- 70 g Petržel kořen
- 500 g Mořská štika - filety
- 6 g Paprika mletá sladká
- 70 g Mrkev kořen
- 100 g Rýže předvařená (parboiled)
- 10 ml Citronová šťáva
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 298.7 mg
- Vláknina 2991.8 mg
- Vitamín A 2991.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté mořské ryby uvaříme ve 2 l vody. Za varu pečlivě sbíráme vzniklou pěnu. K rybám přidáme pepř, snítky celerové natě, rozčtvrcené cibule a bobkový list. Vaříme do změknutí ryb. Poté vývar scedíme přes hustý cedník.
-
2
Petržel, mrkev a česnek omyjeme a pokrájíme na drobné kousky, necháme podusit na másle. Vzniklou směs zaprášíme hladkou moukou a zalijeme rybím vývarem. Pečlivě rozšleháme a necháme vařit. Do vařící polévky přidáme rýži, kterou jsme předtím pečlivě proprali pod vodou. Rýži necháme v polévce vařit, než změkne.
-
3
Na závěr do polévky vmícháme dva rozšlehané žloutky a mletou papriku zpěněnou na trošce másla. Dle chuti přidáme trochu citrónové šťávy.
-
4
Před servírování posypeme sekanou petrželkou.