Salát z květáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Ořechy lískové pražené
  • 400 g Květák
  • 1 krajíc Veka
  • 40 ml Olej stolní
  • 120 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 958 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1489.5 mg
  • Vláknina 27141 mg
  • Vitamín A 27141 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.4 mg
  • Vitamín E 15.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a necháme květák vystydnout.

  • 2

    Připravíme si zálivku z jogurtu, oleje a octa. Dochutíme citrónovou šťávou a špetkou soli.

  • 3

    Veku lehce navlhčíme vodou a rozmačkáme na kaši, smícháme s nasekanými oříšky, půl lžící octa, 2 lžícemi oleje, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a solí.

  • 4

    Uvařený květák přelijeme nejprve jogurtovou zálivkou, pak oříškovou směsí.

  • 5

    Podáváme dobře vychlazené.

Komentáře k receptu