Salát z květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 958 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 85 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 1489.5 mg
- Vláknina 27141 mg
- Vitamín A 27141 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.4 mg
- Vitamín E 15.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a necháme květák vystydnout.
-
2
Připravíme si zálivku z jogurtu, oleje a octa. Dochutíme citrónovou šťávou a špetkou soli.
-
3
Veku lehce navlhčíme vodou a rozmačkáme na kaši, smícháme s nasekanými oříšky, půl lžící octa, 2 lžícemi oleje, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a solí.
-
4
Uvařený květák přelijeme nejprve jogurtovou zálivkou, pak oříškovou směsí.
-
5
Podáváme dobře vychlazené.