Dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 2156.7 mg
- Vláknina 10915.3 mg
- Vitamín A 10915.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.3 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci osmažte na oleji cibulku asi 2 minuty.
-
2
Dýni oloupejte a zbavte semen, nakrájejte na kostky a přisypte k cibuli. Oloupanou bromboru nakrájenou na čtvrtiny, přidejte k ostatním surovinám do hrnce a opékejte další dvě minuty.
-
3
Zalijte vývarem a vařte nezakryté 40 minut na mírném ohni za občasného zamíchání.
-
4
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladké, krémové konzistence.
-
5
Podávejte s rukolou.