Houby s mangoldem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Shiitake houby
  • 450 g Mangold
  • 120 g Portobello
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 755.9 mg
  • Vláknina 6639.8 mg
  • Vitamín A 6639.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mangoldu vyřízneme bílé střední žíly a zbytek nakrájíme nahrubo. Směs hub (portobello, šítake, bílé žampiony) nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a při vysokém žáru opražíme nadrobno nasekanou šalotku a minutu restujeme doměkka.

  • 3

    Přidáme mangold, sůl a pepř a za stálého míchání restujeme asi 7 minut. Přidáme houby a restujeme asi 3 minuty. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu