Špagety carbonara po anglicku
Suroviny
- 350 g Špagety, Makarony
- 150 g Pancetta
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.23 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 0.666667 šálek Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1191 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 21660.6 mg
- Draslík 298.9 mg
- Vláknina 5807.8 mg
- Vitamín A 5807.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme al dente.
-
2
V misce rozšleháme vejce se žloutkem a smetanou, přisypeme strouhaný parmezán a vše ještě vyšleháme.
-
3
V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo a smažíme na něm na malé 2 cm široké hranolky nakrájenou pancettu asi 4 minuty doměkka. Přebytečný tuk odlijeme.
-
4
Špagety scedíme, uchováme ale 60 ml vody. Vyklopíme je do pánve a promícháme s pancettou a asi minutu protřeseme. Přilijeme smetanovou zálivku a dál mícháme, ale vejce se nesmí srazit. Omáčku můžeme zředit vodou ze špaget. Dokořeníme pepřem a vločkami sušené červené papriky nebo paprikou piment d'Espelette, navrch posypeme čerstvou petrželkou nadrobno posekanou a hned podáváme.