Špagety carbonara po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety, Makarony
  • 150 g Pancetta
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.23 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 0.666667 šálek Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 21660.6 mg
  • Draslík 298.9 mg
  • Vláknina 5807.8 mg
  • Vitamín A 5807.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme al dente.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce se žloutkem a smetanou, přisypeme strouhaný parmezán a vše ještě vyšleháme.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo a smažíme na něm na malé 2 cm široké hranolky nakrájenou pancettu asi 4 minuty doměkka. Přebytečný tuk odlijeme.

  • 4

    Špagety scedíme, uchováme ale 60 ml vody. Vyklopíme je do pánve a promícháme s pancettou a asi minutu protřeseme. Přilijeme smetanovou zálivku a dál mícháme, ale vejce se nesmí srazit. Omáčku můžeme zředit vodou ze špaget. Dokořeníme pepřem a vločkami sušené červené papriky nebo paprikou piment d'Espelette, navrch posypeme čerstvou petrželkou nadrobno posekanou a hned podáváme.

Komentáře k receptu