Zelí brukvové (kedlubnové)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 247.6 mg
- Vláknina 4828 mg
- Vitamín A 4828 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.
-
3
Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.