Anglická sýrová omáčka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 181.5 mg
  • Vitamín A 181.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, odstavíme z plotny, přimícháme žloutek rozkvedlaný ve lžíci studeného mléka, trochu hořčice a nasekanou pažitku (petrželku, kopr).

  • 2

    Podáváme k rybám, drůbežímu masu nebo k zelenině.

Komentáře k receptu