Křupavé čínské zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 850 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Zelí čínské
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2017 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 222 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 669.7 mg
  • Vláknina 6925 mg
  • Vitamín A 6925 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 34.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy čínského zelí rozebereme, vrchní tuhé listy nepoužijeme, omyjeme pod tekoucí vodou a řádně osušíme papírovými ubrousky. Každý list poté svineme do trubičky a nakrájíme na velmi tenké proužky, připomínající řasy.

  • 2

    Arašídový olej rozehřejeme ve woku, zelí do oleje opatrně nasypeme a smažíme zhruba půl minuty. Dle potřeby můžeme smažit v několika dávkách. Hotové zelí vyndaváme z woku lopatkou s otvory a odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby odsál přebytečný olej.

  • 3

    Zelí vložíme do mísy, osolíme, pocukrujeme, přidáme pražené piniové oříšky, řádně promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu