Citrónový led v citrónových pohárcích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 145.7 mg
- Vláknina 9400 mg
- Vitamín A 9400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Po délce odřízneme 1/3 z každého citrónu. Z každé odříznuté části odkrojíme žlábkovacím nožem 6 tenkých proužků kůry, zabalíme a dáme do lednice na ozdobu. Zbývající kůru z odkrojených částí nastrouháme.
-
2
Ze spodních částí citrónů vymačkáme 175 ml šťávy, dužinu a blány odstraníme. Z každého pohárku odkrojíme dole tenký plátek, aby stál rovně, pohárky dáme do sáčku a uložíme do lednice.
-
3
V hrnci rozšleháme práškovou želatinu s cukrem, vmícháme 550 ml vody a necháme asi minutu stát. Vaříme za stálého míchání na středním plameni, až se želatina rozpustí. Odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu a kůru.
-
4
Citrónovou směs vlijeme do formy o průměru 23 cm, zakryjeme alobalem a dáme na 2 hodiny do mrazáku. Občas promícháme, necháme částečně zmrazit. Potom směs přendáme do mísy a ušleháme do hladka, musí být stále zmrazená. Našlehanou směs vrátíme zpět do formy a necháme 2 hodiny zmrazit. Potom znovu přendáme do mísy a vyšleháme. Dáme do formy a necháme zcela zmrazit.
-
5
Citrónový led plníme lžící do pohárků, z proužků kůry zavážeme uzlíky a ozdobíme jimi povrch citrónového ledu. Ihned podáváme nebo necháme zmrazit.