Citrónový led v citrónových pohárcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 6 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 9400 mg
  • Vitamín A 9400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Po délce odřízneme 1/3 z každého citrónu. Z každé odříznuté části odkrojíme žlábkovacím nožem 6 tenkých proužků kůry, zabalíme a dáme do lednice na ozdobu. Zbývající kůru z odkrojených částí nastrouháme.

  • 2

    Ze spodních částí citrónů vymačkáme 175 ml šťávy, dužinu a blány odstraníme. Z každého pohárku odkrojíme dole tenký plátek, aby stál rovně, pohárky dáme do sáčku a uložíme do lednice.

  • 3

    V hrnci rozšleháme práškovou želatinu s cukrem, vmícháme 550 ml vody a necháme asi minutu stát. Vaříme za stálého míchání na středním plameni, až se želatina rozpustí. Odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu a kůru.

  • 4

    Citrónovou směs vlijeme do formy o průměru 23 cm, zakryjeme alobalem a dáme na 2 hodiny do mrazáku. Občas promícháme, necháme částečně zmrazit. Potom směs přendáme do mísy a ušleháme do hladka, musí být stále zmrazená. Našlehanou směs vrátíme zpět do formy a necháme 2 hodiny zmrazit. Potom znovu přendáme do mísy a vyšleháme. Dáme do formy a necháme zcela zmrazit.

  • 5

    Citrónový led plníme lžící do pohárků, z proužků kůry zavážeme uzlíky a ozdobíme jimi povrch citrónového ledu. Ihned podáváme nebo necháme zmrazit.

Komentáře k receptu