Broskve dušené v růžovém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 444.9 mg
- Vláknina 7317.3 mg
- Vitamín A 7317.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.
-
2
Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme.
-
3
Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme.
-
4
Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici.
-
5
Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy.