Rýže rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 8 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 75.3 mg
- Vláknina 3994 mg
- Vitamín A 3994 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak a zastříkneme vodou. Velmi krátce podusíme, přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme a zvolna zavaříme. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec udušenou rýži promícháme vidličkou.