Jablečná krupicová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 1 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 268 mg
- Vláknina 10700 mg
- Vitamín A 10700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši.
-
2
Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody.
-
3
Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit.
-
4
Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem.