Treska po srbsku
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Treska mražená
- 100 g Majonéza
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50 ml Víno bílé
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 73 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 164.7 mg
- Draslík 58.2 mg
- Vláknina 1299.8 mg
- Vitamín A 1299.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné tresky nakrájíme na porce a osolíme.
-
2
Žloutky s pivem našleháme do pěny, přidáme mouku, sůl a vymícháme těstíčko.
-
3
Porce ryby namáčíme do těstíčka a pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.
-
4
Rozmícháme majonézu s kořením, solí a kečupem, dohladka vymícháme a přilijeme víno a trochu worcesteru. Omáčkou přelijeme upečené porce ryb.