Candát na rajčatech a žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 398.1 mg
  • Vláknina 3575.5 mg
  • Vitamín A 3575.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině másla.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné žampiony pokrájené na tenké plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a podusíme na zbylém másle doměkka.

  • 3

    Hotovou rybu upravíme na mísu a obložíme rajčaty se žampiony. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu