Kuře s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 1201.7 mg
  • Vláknina 16578.5 mg
  • Vitamín A 16578.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře nejprve naporcujeme na 8 částí a odstraníme kůži. Ve velké pánvi rozpálíme olej a margarín, přidáme kuře a orestujeme ze všech stran dohněda. Poté kuře vyjmeme a vložíme do mísy.

  • 2

    Do šťávy přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer a kousky cibule a zeleninu restujeme dokud nezměkne, cca 3minuty, nesmí nám však zhnědnout. Přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou bazalku, citronovou kůru a šťávu, 150ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme cca 3minuty vařit.

  • 3

    Kuře vložíme zpět do pánve a směs přivedeme k varu, necháme na mírném ohni asi 40minut dusit, dokud maso není hotové.

  • 4

    Bobkový list vyjmeme, omáčku můžeme dochutit cukrem a podáváme tak, že maso přelijeme omáčkou a dozdobíme plátky citronu.

  • 5

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu