Kuře s citronovou šťávou
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Celer bulvový
- 2 ks Citrony
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Margarín
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 53 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 1201.7 mg
- Vláknina 16578.5 mg
- Vitamín A 16578.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře nejprve naporcujeme na 8 částí a odstraníme kůži. Ve velké pánvi rozpálíme olej a margarín, přidáme kuře a orestujeme ze všech stran dohněda. Poté kuře vyjmeme a vložíme do mísy.
-
2
Do šťávy přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer a kousky cibule a zeleninu restujeme dokud nezměkne, cca 3minuty, nesmí nám však zhnědnout. Přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou bazalku, citronovou kůru a šťávu, 150ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme cca 3minuty vařit.
-
3
Kuře vložíme zpět do pánve a směs přivedeme k varu, necháme na mírném ohni asi 40minut dusit, dokud maso není hotové.
-
4
Bobkový list vyjmeme, omáčku můžeme dochutit cukrem a podáváme tak, že maso přelijeme omáčkou a dozdobíme plátky citronu.
-
5
Vhodnou přílohou je rýže.