Papájový krém se zmrzlinou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zmrzlina vanilková
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Papaya
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 606.4 mg
  • Vláknina 8600 mg
  • Vitamín A 8600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrón rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu.

  • 2

    Papáju podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Dužinu vyndáme ze slupky, vložíme do mixéru, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.

  • 3

    Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na kostky a po částech ji přidáme ke krému, mixujeme, až je krém zcela hladký.

  • 4

    Dáme ho do čtyř dezertních misek a necháme v chladu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na velmi tenké plátky a těsně před podáváním jimi ozdobíme krém. Můžeme přidat mandlové makronky nebo vafle.

  • 5

Komentáře k receptu