Papájový krém se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 14 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 606.4 mg
- Vláknina 8600 mg
- Vitamín A 8600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrón rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu.
-
2
Papáju podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Dužinu vyndáme ze slupky, vložíme do mixéru, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.
-
3
Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na kostky a po částech ji přidáme ke krému, mixujeme, až je krém zcela hladký.
-
4
Dáme ho do čtyř dezertních misek a necháme v chladu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na velmi tenké plátky a těsně před podáváním jimi ozdobíme krém. Můžeme přidat mandlové makronky nebo vafle.
-
5