Sladkokyselé červené zelí

Hodnocení 2x 2x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové červené
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 406.6 mg
  • Vláknina 7189.8 mg
  • Vitamín A 7189.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu