Zelený hrášek po francouzku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 299.5 mg
- Vláknina 12715.4 mg
- Vitamín A 12715.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát očistíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Polovinu dáme do rendlíku, přidáme rozmražený hrášek, nasekané cibulky a cukr.
-
2
Vše posypeme vločkami másla a zakryjeme zbytkem salátu.
-
3
Směs dusíme pod pokličkou asi 5 minut, až je hrášek zcela měkký. Rendlíkem během dušení občas zatřeseme.
-
4
Hotový hrášek osolíme, opepříme, dáme na mísu a ihned podáváme.