Misky s vejcem a sýrem
Suroviny
- 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 300 ml Voda pitná
- 3 ks Okurky
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 3 polévková lžíce Mléko kefírové
- 2 polévková lžíce Paprika sterilovaná
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 283.9 mg
- Draslík 266.8 mg
- Vláknina 1366.9 mg
- Vitamín A 1366.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce asi 10 minut vaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na osminky.
-
2
Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Sýr a okurku nakrájíme na kostky.
-
3
V míse smícháme smetanu, kefír a majonézu, osolíme, opepříme a přidáme kapary. Dle chuti můžeme přidat lák z kyselých okurek nebo kaparů.
-
4
Přidáme proužky nakládaných paprik nebo kapií a vše promícháme. Několik koleček cibule si ponecháme na ozdobu.
-
5
Směs dáme do misek a ozdobíme cibulkou.