Thajské vepřové s nudlemi
Suroviny
- 10 g Zázvor celý
- 200 g Vepřové kotlety
- 200 g Fazolové klíčky
- 400 g Těstoviny Linguine
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 13 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 157.2 mg
- Draslík 350.5 mg
- Vláknina 7583.7 mg
- Vitamín A 7583.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut.
-
2
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple.
-
4
V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou.
-
5
Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme.