Thajské vepřové s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Zázvor celý
  • 200 g Vepřové kotlety
  • 200 g Fazolové klíčky
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 7583.7 mg
  • Vitamín A 7583.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut.

  • 2

    Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple.

  • 4

    V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou.

  • 5

    Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu