Platýs s kaparovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Citrony
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 559.6 mg
  • Vláknina 713.3 mg
  • Vitamín A 713.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme.

  • 2

    V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple.

  • 3

    Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary.

  • 4

    Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu