Filé z lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hroznové víno
  • 800 g Losos - filety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 717.9 mg
  • Vláknina 1277.2 mg
  • Vitamín A 1277.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozpůlíme. V hrnci přivedeme k varu víno s cibulí, česnekem, bobkovým listem a vodou, vaříme asi 5 minut. Kuličky vína rozpůlíme.

  • 2

    Filé z lososa dáme do vývaru, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 8–10 minut. Hotové porce ryby upravíme na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu procedíme do odměrky.

  • 3

    Rozpustíme máslo, přidáme mouku a lehce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vývaru z lososa a přivedeme k varu. Po 3–4 minutách vmícháme rozpůlené hrozny a smetanu. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčku rozdělíme na jednotlivé porce ryby a ihned podáváme.

Komentáře k receptu