Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 27 g Celer bulvový
  • 133 g Cibule
  • 33 g Máslo čerstvé
  • 27 g Mrkev kořen
  • 100 g Rýže loupaná
  • 67 g Švestky
  • 20 g Sůl
  • 7 g Petržel - nať
  • 15 g Česnek
  • 267 g Kosti hovězí řídké
  • 333 g Hovězí maso přední
  • 0.7 g Pepř černý celý
  • 67 g Protlak rajčatový
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 231.4 mg
  • Vláknina 1607.6 mg
  • Vitamín A 1607.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme. Zhruba po hodině varu přidáme omyté hovězí maso a vaříme doměkka.

  • 2

    Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a překrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, opláchnuté a vypeckované švestky a přebranou a propláchnutou rýži. Zalijeme přecezeným vývarem a vaříme. Přisolíme podle potřeby a ještě povaříme.

  • 3

    Polévku podáváme v polévkovém šálku. Do každé porce vkládáme vařené hovězí maso a omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu