Zeleninový salát z pánve wok
Suroviny
- 500 g Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 2 ks Citrony
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 balení Bambusové výhonky konzervované
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 8 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1.12 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 6 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 442.2 mg
- Vláknina 18946.8 mg
- Vitamín A 18946.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, pórek očistíme a pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky necháme okapat, oloupeme česnek, citrony řádně omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Bylinky opláchneme, vrcholky snítek dáme stranou pro pozdější použití, nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vložíme mrkev a zprudka 2 minuty opečeme za stálého míchání. Následně přidáme po minutách pórek, bambusové výhonky, česnek, sójovou a sladkokyselou omáčku, chilli, osolíme a opepříme. Vše opékáme ještě minutu, poté odstavíme z ohně, vmícháme bylinky a vše necháme vychladnout.
-
3
Příprava zálivky: citronovou kůru smícháme s citronovou šťávou, přimícháme med, sůl a pepř, po kapkách vmícháváme olej.
-
4
Vychladlou zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou, vmícháme ještě vlažný salát, ihned podáváme.