Brambory pečené na cibulce (šťouchané)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 639.6 mg
- Vláknina 7903 mg
- Vitamín A 7903 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, oloupané brambory překrájíme na menší kousky, zalijeme je vlažnou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
-
3
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v pánvi na tuku osmahneme dorůžova. Na cibuli vložíme rozšťouchané brambory, rozetřeme je po celé ploše a v troubě je krátce zapečeme.
-
4
Opečené brambory pomocí lžíce vykrajujeme do tvaru noků.