Krab se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rýže loupaná
  • 500 g Krab
  • 500 g Rajčata zelená
  • 500 ml Voda pitná
  • 300 ml Vývar rybí
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 899.5 mg
  • Vláknina 7229.5 mg
  • Vitamín A 7229.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát.

  • 2

    Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké.

  • 3

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije.

  • 4

    Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou.

  • 5

Komentáře k receptu