Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 600 g Kuřecí prsa
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 2 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 573.6 mg
- Vláknina 908.8 mg
- Vitamín A 908.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich kapsu. Uvnitř i na povrchu potřeme maso solí a pepřem. Každou kapsu naplníme vždy plátkem šunky a 2 lístky šalvěje. Sepneme párátkem.
-
2
Prsíčka obalíme v mouce a opečeme po každé straně asi 4 minuty na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple.
-
3
Výpek rozředíme vínem a vývarem. Vaříme, až šťáva lehce zhoustne. Nakonec zašleháme máslo a dále nevaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.