Bazalková fritáta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 49 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 540.7 mg
- Draslík 1982.1 mg
- Vláknina 11279.5 mg
- Vitamín A 11279.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepnutá vejce rozšleháme a smícháme s nakrájenou petrželí a bazalkou.
-
2
Směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
-
3
Na tenké plátky nakrájíme žampiony, rajčátka přepůlíme, na kolečka nakrájíme párky a zlehka osmahneme.
-
4
Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme poklicí a necháme smažit, dokud vejce neztuhnou.